Mandag - Fredag ​08.00 - 18.00 Lørdag 9.30 - 15.30 Søndag Lukket RING PÅ 33 12 45 45 info@renserierne.dk

Miljøpolitik

Miljøpolitik

​I vask gør vi, uden undtagelse, altid brug af nordisk svanemærkede produkter.

For at kunne rense enhver form for beklædning så skånsomt som muligt, både for selve beklædningen og naturen, har vi valgt at benytte os af 3 forskellige rensemetoder.
Rensemetoderne er forskellige fra hinanden og nogen former for beklædning tåler én form for rensning fremfor en anden. Det vi, som fagfolk, lægger mest vægt på er dog, at beklædningerne bliver behandlet på en sådan måde at det bliver slidt så minimalt som overhovedet muligt. Da dette skal ske med minimalt pres på miljøet, er det er derfor nødvendigt, at arbejde med flere forskellige rensemetoder.

Kemisk Rens

Kemisk rens med Perchlor er den mest almindelige rensningsform, og blev udviklet i 1930´erne. Rensevæsken benyttes stadigvæk i dag, og regnes som den mest effektive rensningsform til de fleste typer rensning-tekstiler.

Vådrens

Regnes som den mest skånsomme vaske-rensningsform – også for miljøet. Vådrens er som navnet antyder, vandbaseret.

F-rens (Rens med kulbrinte)

Egentlig det samme som kemisk rens, men rensevæsken er her kulbrinte, i stedet for Perchlor. Rensemaskinen bliver desuden renset med lavere centrifugering og temperatur, hvilket samlet set gør, at behandlingen er lidt mere skånsomt for tøjet, men ikke helt så effektivt som almindelig rens med Perchlor.

Skånsom vask

​Herudover benytter vi os selvfølgelig af almindelig vask i industrielle vaskemaskiner.

I vask gør vi, uden undtagelse, altid brug af nordisk svanemærkede produkter.

Svanemærkede produkter har den fordel, at de inden for den pågældende varegruppe, er de mindst miljøbelastende.

Med svanemærkede produkter sættes der grænser for udledning af giftige stoffer, og for indholdet af uønskede stoffer i varen.

Svanemærkede produkter lever op til en lang række sundhedskrav. Der må ikke indgå ingredienser, der er på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer, eller allergifremkaldende parfumer og konserveringsmidler.

Pletfjerning

​I vores mange årtier i renseri-branchen har vi oparbejdet en stor erfaring med diverse pletfjerningsmetoder.

Dette betyder i praksis, at hvis én eller evt. flere pletter kan fjernes, så bliver de fjernet. Der vil ikke blive sparet på hverken pletfjerningsmidler, eller det antal rensninger der skal til, for at få det fjernet.

Vi leverer bl.a. til:

Bella Center
Marriott
Mærsk
 Novo Nordisk A/S